Spelregels social media GMHC
18-11-2021  | 

Actueler dan ooit: Social media als Facebook, Instagram, TikTok, snapchat etc. zijn onlosmakelijk met de huidige tijd verbonden. Social media kunnen een waardevol en tof instrument zijn om informatie te delen over GMHC en de diverse teams en activiteiten. Het kan echter ook een risico vormen.

Accounts zijn zo aangemaakt, communicatie gaat snel en uitspraken zijn zo gedaan. Goed gebruik van social media is dan ook in ieders belang. Vandaar dat we vanuit het bestuur onderstaande social media spelregels hebben opgesteld.

Spelregels GMHC voor het gebruik van social media.

  • Besef dat op internet niets uitwisbaar is. Alles wat online wordt geplaatst blijft lang bestaan. Houd dit in gedachte voordat je iets op het internet plaatst.
  • Social media mogen nooit worden gebruikt op een manier die schadelijk is voor de vereniging of haar leden, inclusief vrijwilligers en bestuurs- en commissieleden. Doe dus geen negatieve uitspraken op social media.
  • Respect voor GMHC, voor elkaar en voor anderen (scheidsrechter(s), publiek, andere teams of hockeyclubs, vrijwilligers, sponsoren en andere belanghebbenden etc.) staat voorop.
  • Gebruik aan GMHC gerelateerde accounts niet voor het uiten van privé-meningen.
  • Je bent als lid mede verantwoordelijk voor de bescherming van de reputatie van jezelf en onze vereniging.
  • Respecteer de privacy van anderen en jezelf. Zet niet zomaar foto’s online. Vraag eerst expliciet toestemming. Niet iedereen is ervan gediend dat bv. zijn/haar foto via sociale media wordt gedeeld.
  • Als je iets niet zou doen in ‘real life’ doe het dan ook niet online. Tel eerst tot 10 voor je iets post; de hele wereld kijkt namelijk mee.

Extra richtlijnen voor het gebruik van social media voor (jeugd) teams t/m C

  • t/m C mag alleen iemand van 18 jaar of ouder, die direct betrokken is bij het team (coach/trainer/Team manager of ouder/verzorger) een social media account voor het team aanmaken en beheren NA expliciete toestemming van ouders/verzorgers van alle teamleden.
  • Minimaal één teambegeleider (18+ ) heeft volledige toegang tot de scoiale media account van zijn/ haar team. Deze persoon is verantwoordelijk voor uitingen via deze account(s) en ziet toe op naleving van de spelregels zoals hierboven beschreven.
  • Houd er rekening mee dat indien niet iedere ouder/verzorger toestemming geeft of niet ieder minderjarig lid in bezit is van een mobiele telefoon je onbewust een kind buitensluit door het aanmaken van een team-account. Bespreek dit dan ook vooraf met de ouder/verzorger van het lid waar het om gaat.

Mochten er naar aanleiding van deze spelregels vragen en/of opmerkingen zijn, of mocht je je zorgen maken over berichten op social media die gerelateerd zijn aan GMHC, neem dan contact op met Inger Hund, bestuurslid communicatie & marketing via [email protected]

Zie ook bijgaand de flyer ‘Hou het sportief’ om eens te bespreken met uw zoon/ dochter.Bijlage: Houhetsportiefsocialmediaregels.pdf

terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
19-1    LISA info avond - Technis
28-1    Klaverjassen
10-2    Bestuursvergadering
23-2    Coachavond JJ
25-2    Klaverjassen
9-3    Bestuursvergadering
25-3    Klaverjassen
Hele agenda
Handige links