Meisjes A3 pakt ‘de schaal’, wellicht meer kampioenen op komst!
16-5-2022  | 

Meisjes A3 werd op een bijzondere manier kampioen. Doordat Feijenoord zich uit de competitie terugtrok en de resultaten van die wedstrijden werden geschrapt, bleek Gouda niet meer te achterhalen. Dat doet natuurlijk niets af aan de prestatie, want met 30 punten uit 11 wedstrijden – dit weekend bleek Pollux met 2-3 net te sterk – mogen de meiden trots zijn!

Jongens A1 kwam tegen HDS erg gretig uit de startblokken. Binnen een mum van tijd stond de voorsprong op het scorebord, maar op een 2-0 tussenstand zorgden een paar momenten van onoplettendheid ervoor dat HDS toch drie goals kon maken. Uiteindelijk was de gelijkmaker (3-3) van Gouda meer dan terecht en de mannen krijgen zaterdag tegen hekkensluiter Breda een nieuwe kans om een plekje te stijgen op de ranglijst.

Meisjes A1 speelde de een na laatste wedstrijd van het seizoen, waarbij onder lastige omstandigheden en met goede invalbeurten van Iris en Marilène uit MB2, bij Pijnacker met een overwinning van het veld werd gestapt (1-7). Het spant er nog om in de bovenste regionen van deze poule, waarin Gouda vooralsnog lijstaanvoerder is. Meisjes A2 kwam niet in actie en MA4 pakte de eerste overwinning. Roomburg werd met 3-1 verslagen en na drie gelijke spelen hebben ze nu ook een driepunter te pakken.

Jongens B1 verloor met 3-2 bij Pijnacker, maar kan de komende weken tegen de nummers één en twee nog goede zaken doen in de poule. JB2 won met 7-3 van Schoonhoven en staat nog steeds op de eerste plaats met een gaatje van drie punten. Meisjes B1 groeide in de wedstrijd. Waar tegenstander Wateringse veld in het eerste kwart nog wel een paar keer voor dreiging zorgde, kreeg Gouda langzaam maar zeker de overhand. Twee keer werd door spitsen erg scherp en Allard gereageerd op een voorzet vanaf rechts (2-0 winst). Meiden B2 noteerde dubbele cijfers (3-10 bij Leonidas), net als MB3 (11-1 winst tegen Rijswijk). Meisjes B4 kwam bij Capelle net tekort (2-1).

MC1 ging op bezoek bij Roomburg, de nummer 2 uit de poule. Door de 3-0 winst heeft Gouda de koppositie nog verder versterkt en de dames staan nu 8 punten voor op de nieuwe nummer 2 (KZ). Volgende week kunnen de dames kampioen worden, thuis tegen Leiden (11:15u). JC1 boekte een nuttige overwinning bij Rotterdam (2-3) en bezet daarmee de vierde plaats op de ranglijst. MC2 won met 2-1, staat nu tweede en krijgt de koploper nog op bezoek. MC3 won met 1-3 en staat nu gedeeld eerste. Ook MC4 nam de volle buit mee naar huis. Bij KZ werd met 1-2 gewonnen, waardoor de meiden nu van de laatste plaats af zijn. JC2 verloor van Dordrecht (0-4), maar kan zich zaterdag tegen rodelantaarndrager Barendrecht herstellen.

Voor Meisjes C5 stond de kraker tegen Rapid (plek 2) op het programma. De jongedames zijn aan een indrukwekkende serie bezig, want voor meer dan de helft van het team is dit seizoen de eerste kennismaking met hockey. Er is nog geen punt verloren gegaan en ook zaterdag toonden de meiden van coach Laura Odijk veerkracht, want ondanks een aantal afgekeurde doelpunten bleven ze doelgericht strijden. Het resultaat mocht er zijn, want de 4-2 overwinning betekent dat ook deze dames komende zaterdag hun kampioenschap kunnen veiligstellen (09:30u thuis).

Jongens D1 kwam tot 4 doelpunten tegen Hudito, maar dat was helaas niet genoeg (4-5). Meisjes D1 herstelde zich na de laatste wedstrijd tegen de koploper. Deze keer werd met 3-2 gewonnen van Rotterdam, in een wedstrijd waarin Gouda duidelijk het betere van het spel had. MD2 won met 1-5 en komt zaterdag bij winst op de koploper op de eerste plek te staan. Voor MD3 geldt precies hetzelfde. De winst tegen Rotterdam (6-0) zorgt ervoor dat de volgende wedstrijd tegen lijstaanvoerder Zoetermeer bepaalt welk team op de eerste plek komt te staan. MD4 deelde de punten met Leiden (1-1) en MD5 kreeg een klap tegen Dordrecht (13-2). Komende zaterdag spelen ze tegen Delfshaven en dat is een mooie kans om punten te pakken!

terug naar vorige scherm
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
28-6    Leden Vergadering
24-9    Bitje happen
Hele agenda
Handige links