Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

vrijdag 30 september 2022
Alle thuiswedstrijden van vrijdag 30 september 2022 zijn afgelast
Nieuwsoverzicht
HOCKEYZAKEN

19-9-2022
Tweede scheidsrechtercursus
 

Op dinsdag 27 september gaat de tweede scheidsrechtercursus al van start. Alle spelers van MO18-2, MO18-4 en MO16-2, die nog niet in het bezit zijn van een scheidsrechterkaart, moeten verplicht meedoen aan deze (digitale) cursus en krijgen binnenkort bericht vande Hockeybond. Het examen is in de week van 17 oktober.

 

5-9-2022
De Jongste Jeugd commissie zoekt versterking!
 
Heb je altijd al je steentje bij willen dragen bij onze vereniging? Besef jij je ook dat inzet van vrijwilligers nodig is om een vereniging draaiende te houden? Maar is dit er nooit van gekomen? 

Dan is dit je kans! 

De Jongste Jeugd commissie is een team van vrijwilligers, allemaal ouders van spelende jeugd en jongste jeugd. De taken lopen uiteen van het plaatsen van kinderen in teams, inschatten van niveaus voor de competitie, verzorgen van de communicatie tussen GMHC en de team managers/coaches, aanspreekpunt voor de teams, organiseren van leuke activiteiten en heel belangrijk: werven van nieuwe leden! 
Wij hebben elke 6-8 weken een korte bijeenkomst waarin de lopende zaken worden besproken. Aan het eind van het jaar ligt de nadruk in het zo goed mogelijk de teams voor het komende seizoen samen te stellen waarin veiligheid, leren en plezier het meest belangrijk is. 
Verder gedurende het jaar ben je aanspreekpunt voor jouw lijn; en de nieuwe hockeyers van de Jongste Jeugd. 

We zoeken een lijn coördinator voor de Meisjes-O9 (6-tallen) en eerste jaars F-meisjes! Aan het eind van het seizoen komen er nog 2 vacatures bij. Er is echt versterking nodig. Op dit moment heeft de M09-lijn geen lijncoördinator; dit is natuurlijk niet zoals we dit willen. Een club kan niet zonder vrijwilligers! Wij horen graag wie er geïnteresseerd is. Voor vragen/aanmelden kunnen jullie mij (Suzan) mailen of bellen, 0624573942 of [email protected] 

Met vriendelijke groet, 
De Jongste Jeugd Commissie 

Jannemarije Spruitenburg MO10-vacature per 1 juli 23
Vacature MO9 
Suzan Bloemers M08-vacature per 1 juli 23
Vacature MO7 
Tim Hortensius JO10-09-O8-O7 
Danielle Frenk Wedstrijdsecretaris JJ
 

2-9-2022
Ouders: aanmoedigen heel graag, maar wees niet (te) fanatiek
 

De start van de competitie staat voor de deur. Als club kijken we hier enorm naar uit.

Ouders/verzorgers spelen een grote rol in de sportbeleving van hun kind voor, tijdens en na de wedstrijd. Hoe meer mensen er komen kijken bij wedstrijden, hoe groter de betrokkenheid en gezelligheid. En hoewel aanmoedigen zeer wordt gewaardeerd, hou er wel rekening mee dat ‘te fanatiek langs de lijn’ kan leiden tot vervelende situaties. Als er teveel gefocust op winst, verlies en relatieve prestaties doen kinderen het vaak minder goed in sport en verliezen ze interesse en het plezier om door te gaan.

Laten we er met elkaar er een prachtig seizoen van maken en ons houden aan een paar basisregels:

  • Aanmoedigen mag, graag zelfs, maar doe dit dan zoveel mogelijk voor het hele team
  • Benadruk inzet en motiveer, wees niet negatief.
  • Kritiek van ouders op de scheidsrechter = onacceptabel
  • Geef geen tips of tactische aanwijzingen, daar is de coach voor en het werkt vaak verwarrend voor kinderen als ze van meerdere kanten aanwijzingen krijgen
  • Ga eens in gesprek met zoon/dochter. Vindt hij/zij het juist wel of niet prettig als je als ouder aanmoedigt vanaf de zijkant? Het antwoord is misschien wel verrassend…

 

Kijk ook eens dit item van het Jeugdjournaal van 31/8 over fanatieke ouders langs de lijn:

https://jeugdjournaal.nl/artikel/2442694-fanatieke-ouders-langs-de-lijn-ik-vind-het-irritant.html

 
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
27-9    Bestuursvergadering
27-9    Bestuursvergadering
4-10    JJ Speelbegeleiders avond
Hele agenda
Handige links