Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

26-1-2023
GMHC-boek te koop bij Verkaaik
 

Het lustrumboek van GMHC, ’Hockey in Gouda’ is sinds kort te koop bij boekhandel Verkaaik aan de Lange Tiendeweg. Het kan zo maar gebeuren dat je het boek in de etalage ziet liggen als je langs deze boekhandel loopt.

De bedrijfsleider van Verkaaik, Ilse van Vliet, heeft zich positief opgesteld over mijn vraag of het boek via haar boekhandel verkocht mag worden. Ze is enthousiast over de kwaliteit van de uitgave en ze vindt het leuk om meer Goudse elementen in haar winkel aan de klanten aan te bieden. Sinds enige tijd is Verkaaik eigendom van boekhandel Paagman uit Den Haag.

Van de 360 gedrukte exemplaren van ‘Hockey in Gouda’ zijn er nog zo’n dertig over. Wie het boek nog niet heeft gekocht, krijgt via Verkaaik dus een soort herkansing.

Hans van Raalte

 

24-1-2023
Pieter ten Bosch erelid
 

Een van onze oudste leden is zondag benoemd tot erelid van GMHC. Pieter is al vanaf de oprichting lid en heeft in al die jaren vele functies vervuld en tal van vrijwilligerswerk gedaan.

De benoeming werd bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in een goed gevuld clubhuis en in aanwezigheid van het voltallige bestuur. Voorzitter Pitrik van der Lubbe maakte nog meer benoemingen bekend. Zo mogen Danielle Frenk, Jaap Frankema en Max Laoh zich voortaan lid van verdienste noemen. Alle drie zijn zeer actief voor GMHC.

Een nieuwigheid is, dat het bestuur een groep benoemde tot lid van verdienste en wel de klusclub. De acht leden van deze club zijn elke donderdagmorgen in en rond het clubhuis te vinden om allerlei klusjes te doen en de velden te onderhouden.

Ook ging de voorzitter over tot de uitreiking van de Pim Pruschen Penning. Die eer was weggelegd voor Martijn van Duffelen. Deze is vernoemd naar de heroprichter van GMHC in 1979.

Het was leuk dat al deze benoemingen plaats vonden tijdens een zeer geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst. Daar maakte voorzitter Pitrik ook nog bekend, dat het contract met hoofdsponsor Hooftman Volvo is verlengd en dat het eerste veld voortaan het Hooftmanveld wordt genoemd. Sponsor Boer Makelaardij was ook aanwezig, die de hapjes en de drankjes tijdens de receptie voor haar rekening nam.

Voorafgaande aan de receptie was er een Algemene Ledenvergadering ALV. Tijdens deze ALV klonken helaas wat sombere geluiden over de financiële positie van de club. Dat wordt vooral veroorzaakt door de stijgende kosten en de wat tegenvallende opbrengsten. Helaas is dat een situatie, die bij meer sportclubs speelt.

Positief is dat de sportieve resultaten van de meeste teams behoorlijk tot goed zijn. Dat komt ondermeer doordat de club beschikt over een goede trainingsstaf met een toenemend aantal eigen leden als trainer.

Tijdens de ALV klonk er wel één duidelijke noodkreet: Er is een groot gebrek aan vrijwilligers om alle taken te kunnen uitvoeren. Inmiddels is Franka van Raalte aan de slag gegaan als vrijwilligerscoördinator. Er zal de komende tijd een dringend beroep worden gedaan op leden maar vooral ook op ouders om de moeilijke periode achter ons te laten.

Hans van Raalte

 

11-1-2023
Migratie nieuwe LISA systemen uitgesteld
 
De migratie naar de nieuwe LISA systemen is uitgesteld tot nader order. Wanneer de migratie daadwerkelijk zal plaatsvinden dan zal het wederom op de website geplaatst worden en sturen we nog een mail ter info.

Nog even geduld voor de mooie nieuwe website en de nieuwe app.
 

6-1-2023
Statiegeldactie voor GMHC bij de COOP, help je mee?
 

GMHC doet mee met de de statiegeldactie van COOP. Jullie kunnen gedurende drie maanden statiegeld doneren aan GMHC door flessen in te leveren bij de COOP in Gouda (Achterwillens, De Heester of bij de COOP in de Nieuwe Marktpassage). 

Van al het statiegeld dat je aan GMHC doneert, verdubbelt de COOP het bedrag. Met een kleine bijdrage kan je dus veel betekenen.

Veel dank alvast, we hopen op een mooie opbrengst!

Statiegeld doneren, zo werkt het: https://youtu.be/qr7F1A1G-T4 
Laatste nieuws
Nieuws categorieën
Agenda
24-2    Klaverjassen
31-3    Klaverjassen
28-4    Klaverjassen
26-5    Klaverjassen
Hele agenda
Handige links