Scheidsrechters 
Samen zorgen voor mooie wedstrijden
GMHC is een vereniging voor en door leden. Elke zaterdag of zondag in het wedstrijdseizoen speel je een lekkere pot hockey. Uiteraard is een wedstrijd niet compleet zonder scheidsrechters.

Jaarlijks verzorgt de scheidsrechterscommissie voor opleiding voor zowel basisscheidsrechters (voor een ieder die de B-leeftijd heeft en belangstellenden) als voor gevorderden. Het behalen van je scheidsrechterskaart is dan ook prima te doen.

Hetzelfde geldt voor het fluiten in praktijk. Ook dat is prima te doen en vaak nog leuk en leerzaam ook! Iedereen die een kaart heeft wordt dan ook een aantal keren ingedeeld om te fluiten. Uiteraard noodzakelijk om de wedstrijden te kunnen spelen maar vooral ook heel leuk als je er een beetje moeite voor doet.


Ruilen?
Je wil uiteraard graag fluiten. Immers verwacht je ook dat je eigen wedstrijd goed begeleid wordt. Maar je wordt net ingedeeld als je ook moet werken. Of je zit te blokken voor je studie. Dan is het goed om te weten dat je gewoon mag ruilen. Ruilen is simpel:
 • Zorg zelf voor een geschikte vervanger. Let er een beetje op dat jouw vervanger ook van een gelijkwaardig niveau is;
 • Het is echt heel fijn als je het betreffende team ook op de hoogte stelt van je ruil, maar in ieder geval je medescheidsrechter; Teammanager- en medescheidsrechters gegevens zijn makkelijk te vinden in de LISA GMHC App via: Menu > Meer/Zoek leden;
 • Zorg er in ieder geval voor dat het goed geregeld is zodat het team waarop je staat ingedeeld ook weer lekker kan spelen!

 • Vaker fluiten?
  Je vindt fluiten eigenlijk heel leuk. En het smaakt naar meer. Geef even een seintje aan [email protected] met het niveau waarop je denkt te willen fluiten en je wordt vaker ingedeeld!

  Vind je het zo leuk dat je ook naar een hoger niveau wilt? Meld je dan aan voor de opleiding tot CS+ scheidsrechter ([email protected]). Voor de volledige CS+-opleiding is een bepaald basisniveau wel vereist. We streven ernaar om CS+’ers binnen één seizoen op een niveau te krijgen waarmee ze wedstrijden van ál onze jeugdteams goed kunnen begeleiden. De workshops worden openbaar aangekondigd en zijn vrijblijvend: daar mag je gewoon aanschuiven zonder dat er verplichtingen aan vast zitten!


  De kleine lettertjes?
  Het nu volgende stukje kun jij natuurlijk verder vergeten. Want jij vindt het voor een ander net zo belangrijk als voor jezelf dat er scheidsrechters zijn. Maar ja toch maar even dan:
  • Ingedeeld betekent dat je verantwoordelijk bent voor de wedstrijd. Dus regel de vervanging op tijd!
  • Als je een langere tijd afwezig bent: laat het weten aan [email protected];
  • Niets geregeld en niet aanwezig: in de eerste plaats extra vervelend voor het team waarvoor je zou fluiten, maar dit leidt ook tot sancties voor jezelf.
  • Teammanagers wordt aangeraden om de dag voor de wedstrijd even te contact op te nemen met de scheidsrechters. Ze willen graag fluiten maar e-mailtjes zijn nou eenmaal ouderwets en belanden zo maar per ongeluk in de prullenmand!
   
  Laatste nieuws
  Nieuws categorieën
  Agenda
  24-2    Klaverjassen
  31-3    Klaverjassen
  28-4    Klaverjassen
  26-5    Klaverjassen
  Hele agenda
  Handige links